smarteast
ftv

Keresés űrlap

Appok

Az alkalmazás fejlesztője és a cikk írója: Erdélyi Márton

Megjelent immár Windows Phone-ra is, a Mobil Kisokos nevű alkalmazás, ami már többeknek is ismerős lehet, akik esetleg valamelyik másik platformról lettek WP-sek, mert elérhető volt ezidáig is Androidon, iOS-en és Firefox OS-en is egyaránt. A fejlesztők nem akarták kihagyni a Windows Phone-ra való publikációt sem, így elkészítették arra is.

Akik még nem ismerték... Részletek

Az ötlet megvalósítása pár héttel ezelőtt kezdődött. Egy jó barátom a KRESZ vizsgájára készült, mikor egy napon lazításképpen meglátogattunk egy belvárosi bárt. A folyékony kenyerek bevitele közben szóba került a saját vizsgám, aminek már lassan 11 éve. Akkoriban a gyakorlásra szánt tesztlapokat vaskos, A4-es összekötött formában kaptuk, melyeket szinte mindenhová magunkkal cipeltünk. Manapság, jobbik esetben az oktatótól kapott CD-n lehet gyakorolni, vagy az interneten erre a célra szánt... Részletek

Végre Windows Phone-ra is megérkezett az Adobe nagyágyúja, a Photoshop Express.

Az alkalmazást megnyitva ismerős dolgokra bukkanhatnak azok, akik a Windows 8-as verziót is használják - a két app szinte teljesen ugyanúgy működik. Indulás, majd képválasztás után 5 nagy feature kerül elénk:

  • looks: "instagram szerű" előkészített filterek, itt van egy in-app-purchase ezek számának növelésére
  • adjustments: az asztali photoshop hasonló nevű menüjét megnyitva ugyanilyen... Részletek

Előfordult már veletek, hogy moziban (vagy máshol) filmet néztetek, de időközben valamiért ki kellett róla mennetek pár percre? (legy szó mosdólátogatásról, vagy bármi másról)

A megoldás a RunPee: ez az app minden népszerűbb filmhez meg tudja mondani, hogy mikor lehet lelépni róla pár perc erejéig. Az app többek között az alábbiakra képes:

  • egy vagy több, a film szempontjából elhanyagolható rész jelzése
  • az ilyen részeknél a kimaradt percek történetének leírása... Részletek

Végre megérkezett a Windows Phone platformra is az első filmkészítő app. A Venetasoft csodája mindent tud, amire a 8.1-ben megjelent új APIk lehetővé teszik:

  • Videók, képek és zenék összevágása tetszőlegesen a telefon tartalmából
  • minden elem másolható, kivágható, törölhető és megduplázható
  • elemenkénti hangerőállítás
  • képek hozzáadása X időre + effektezés
  • más videó hangsávjának "kölcsönvétele"
  • a kész film mp4-ben tetszőleges helyre... Részletek

"Végre!" - mondhatjuk, hiszen megint egy olyan dolgot kaptunk meg, amit már lassan egy éve ígérnek. (És zárójelesen megjegyezve már elérhető iOS-en és Androidon is egyaránt.)

A Windows Phone-os RDP kliens egyelőre még preview státuszban van - ennek oka valószínűleg a rendszerkövetelmény: csak Windows Phone 8.1 alatt működik. Ettől eltekintve nálam tökéletesen működött amikor kipróbálgattam a házi szerverrel - remélem nálatok is ez lesz a helyzet.

Mindig is irigyelted a HTC tulajok óra csempéjét? (És nem tartod feleslegesnek a 2 órát a képernyőn?... ) Itt a megoldás!

A WP 8.1-ben lévő új background task API-k lehetőséget adnak az akár percenkénti futtatásra, így nem tartott sokáig ameddig egy lelkes fejlesztő meg nem csinálta az appot. A fenti 8.0 kiírásunk ne tévesszen meg, az apphoz 8.1 kell.

(Note to self: az appbeküldő rendszerünket kell kiegészíteni egy 8.1+ opcióval. :) )

Engem is beleértve sokaknak fontos, hogy mindig értesüljenek az adott időjárásról. A Windows Phone a zárolási képernyő testreszabhatóságával remek lehetőséget nyújtott a fejlesztőknek, hogy mindig friss időjárási adatokkal láthassanak el minket. De lehet, hogy ez valakinek sok - pontosan nekik készült a LockTemp app, ami az értesítési mezőben jeleníti meg az aktuális hőmérsékletet, így minimálisan megbontva a zárolási képernyő harmóniáját. És mi a legjobb benne? Az, hogy a Lumia Black... Részletek

Most, hogy megjött az igazi tél, érdemes felkészülni a váratlan helyzetekre. Téli gumi, pokróc, meleg kakakó, no meg egy app, ami megmondja, hogy a kijelölt útvonalon, vagy a telefon térségében milyen figyelmeztető és riasztási jelzések vannak érvényben. A BM OKF Veszélyhelyzeti Értesítési Szolgáltatás (VÉSZ) pedig pontosan ezt nyújtja. A névválasztásért pedig megérdemelnek egy szóbeli csokit. Sajnos WP8 only.

A frissítés főleg a WP7.8-felhasználóknak lehet üdvös, ugyanis a hibajavításokon kívül teljesítményjavításokat is hozott. Még mindig nem tökéletes, de azért érezhetően gyorsabb az előző verziónál.

Oldalak

Copyright © 2014 WPPortál (wpportal.hu)
Copyright © 2010-2014 wp7.hu
Minden jog fenntartva.

Kiszolgálja a Drupal, tárolja a medietas, domainjaink kezeli az Interlink és a DNSimple.