smarteast
ftv

Keresés űrlap

Hírpéntek - itt a Lumia 640 és a 640 XL és a GDR2

Készülék

Szerencsére kicsit felpörögtek a dolgok a héten, mivel a Barcelonában tartott Mobile World Congress idén is lezajlott. A résztvevő gyártók idén is töménytelen mennyiségű hardvert mutattak be - ezek között több, most még Windows Phone-t futtató telefont is. Külön érdekesség, hogy néhány telefonon már a Windows Phone 8.1 GDR 2 futott, benne néhány újdonsággal:

 • keresés a beállításokban
 • start-ra tűzhető beállítások oldalak
 • bluetooth billentyűzetek támogatása (ami külön fontos, hiszen a Microsoft pont egy ilyet mutatott be)
 • LTE videókonferencia támogatása

Íme a Microsoft két új telefonja, a Lumia 640 és Lumia 640 XL

Az alábbi specifikáció a hivatalos közleményből:

 • A dokumentumok, weboldalak, alkalmazások és játékok gyorsan és kényelmesen hozzáférhetők az 1GB memóriának és a négymagos, 1.2GHz-es Qualcomm ® Snapdragon ™ processzornak köszönhetően.
 • A fotók és videók bemutatása élmény a Lumia 640 készülék 5” méretű, és a Lumia 640 XL készülék 5.7” méretű HD kijelzőjén.
 • A Lumia 640 okostelefon 2500 mAh-es és a Lumia 640 XL modell 3000 mAh-es akkumulátorának köszönhetően a készülékek egész nap használhatók.
 • A Lumia 640 telefon 8 megapixeles, vagy a Lumia 640 XL készülék 13 megapixeles, ZEISS optikával ellátott kamerája még alacsony fényviszonyok között is részletgazdag fotókat készít. Mindkét készülék LED vakuval, a Skype videohívásokhoz is használható előlapi kamerával és előretelepített Lumia Camera szoftverrel rendelkezik.
 • A készülékeken a legújabb Windows 8.1 operációs rendszer fut, Lumia Denim frissítéssel és az egy mozdulattal elérhető Action Centerrel, Word Flow billentyűzettel, valamint Élő Mappákkal. A Lumia 640 és Lumia 640 XL telefonok frissíthetők lesznek a Windows 10 operációs rendszerre, amely később az év folyamán elérhető lesz.
 • A két SIM kártyás készülékek most először kapnak LTE támogatást. Ráadásul ezek a készülékek a Smart Dual SIM megoldással is rendelkeznek, ezért a felhasználók egyetlen hívásról vagy üzenetről sem maradnak le.

Mindkét készülég egészen szimpatikus belsővel rendelkezik, és sok olyan dolgot orvosoltak bennük amik a 630/635 párostól visszatartották az embereket:

 • végre van LTE a dual-sim verziókban is
 • nem hagyták ki a vakut és az előlapi kamerát
 • 1GB RAM van bennük 0.5GB helyett

Fontos, hogy végre az elnevezések is több értelmet nyernek: a 1320 helyett az ahhoz hasonló 640 XL valószínűleg többet mond az átlagfelhasználónak. Az árak terén a 640 ~45000 és ~55000 forint körül fog mozogni LTE nélkül, illetve LTE-vel. A 640 XL pedig hasonlóan ~60000 és ~70000 forint között fog mozogni.

Azok a készülékek amik ide ritkán fognak eljutni

Sok bemutatott telefon egy-egy országra vagy területre lett becélozva.

A Kyocera prototípusként létező készüléke a korábbi Panasonic féle ipari felhasználású telefont idézi. A kiállított modell annyira új, hogy máris Windows Phone 8.1 GDR 2 van rajta, illetve a gyártó még a gombokat sem cserélte le az Androidos testvéréhez képest. Mellesleg a Panasonic is megmutatta a felújított FZ-E1 modelljét, immár Windows Phone 8.1-et futtatva:

A Coship nevű gyártó is megmutatott egy X1 nevű, viszonylag high-end készüléket, ami amennyire tudom egyedülállóan vízálló a WP-k közül:

Utolsóként érdemes lehet megemlíteni a Cherry Mobile új telefonját, az Alpha-t amit a Fülöp-szigeteken fognak forgalomba hozni. A telefon belsője kb. a low-end Lumia 430-hoz hasonló, viszont a 920 és a 1020 által "bemutatott" sárgában virít.


Copyright © 2014 WPPortál (wpportal.hu)
Copyright © 2010-2014 wp7.hu
Minden jog fenntartva.

Kiszolgálja a Drupal, tárolja a medietas, domainjaink kezeli az Interlink és a DNSimple.